Greva angajatilor din sectorul public romanesc a ajuns si in paginile presei internationale, care remarca insa la unison participarea in numar mult mai mic decat sperau sindicatele la acest protest.

Daca sindicatele din sectorul publica revendica succesul in urma grevei de luni, participarea la protest a fost mult sub asteptarile organizatorilor, doar cateva zeci de mii de angajati luand parte la protest, si nu cateva sute de mii sau chiar un milion, asa cum sperau sindicatele. Miscarea de protest a cuprins, totusi, intreg sectorul public: de la gardienii din inchisori pana la asistente medicale si profesori, suparati cu totii din cauza decizie Guvernului privind reducerea salariilor si a pensiilor, remarca Euronews.

Zeci de mii de angajati din sectorul public din Romania au intrat in greva, luni, in semn de protest fata de decizia autoritatilor de a reduce salariile si pensiile, noteaza si cotidianulIrish Times. Profesorii, medicii, functionarii si gardienii din inchisori au incetat lucrul, insa numarul grevistilor nu s-a apropiat deloc de 700 de mii, cat sperau sindicatele.

Angajatii metroului bucurestean sunt, marti, in greva pentru o jumatate de zi, in incercarea de a convinge Guvernul sa renunte la decizia de a reduce cheltuielile publice, convenita cu Fondul Monetar International, anunta si Bloomberg, care aminteste masurile care au starnit nemultumirea populatiei: reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor.

Zeci de mii de profesori, gardieni din inchisori si alti angajati din sectorul public romanesc au intrat luni in greva, protestand impotriva planului de masuri de taiere a cheltuielilor, impus de Executivul de la Bucuresti, scrie si AFP. In ciuda grevei si a faptului ca 79% dintre cadrele didactice au incetat lucrul, examenul de bacalaureat s-a desfasurat insa normal, adauga agentia de stiri.