Angajatii Metrorex au fost, marti, intr-o greva generala de solidaritate cu angajatii din sistemul bugetar, intre orele 4:00 - 12:00. Angajatii RATB nu s-au alaturat decat partial protestului, pana la ora 6:00 (ora pana la care au incetat lucrul doar o parte din sindicalistii din transportul electric - tramvaie si troleibuze). Dupa ora 6:00, RATB a circulat normal.

Cronologia grevei din transportul public si cum s-a circulat dimineata in Capitala:

4:00 - 12:00. Protestul este mai scurt decat se anuntase initial, decizia fiind schimbata la cererea Fundatiei "Salvati-va Ingerii", care organizeaza un concert umanitar in data de 1 iunie in Piata Constitutiei, avand ca scop strangerea de fonduri pentru construirea noului Spital Marie Curie

Ora 6.00. Greva de solidaritate a angajatilor RATB a fost suspendata, dupa doua ore de protest. Presedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local, Vasile Pietrariu, a anuntat ca RATB a reluat lucru din cauza presiunilor venite din partea administratiei.

Ora 7.00. Se circula mai bine decat in mod obisnuit, pentru ca exista un numar suplimentar de autobuze si troilebuze.

Ora 8.00 Circulatia in Bucuresti se aglomereaza, pe marile bulevarde se formeaza cozi de masini. Pe traseu au iesit echipaje ale politiei, care incearca fluidizarea traficului. In unele zone ale Capitalei a inceput sa ploua, iar acest lucru ingreuneaza si mai mult circulatia.

Ora 8:45: "Se circula chiar mai bine decat m-as fi asteptat" - a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. El a facut aceste aprecieri la Centrul Infotrafic, unde a ajuns pentru a vedea modul in care se desfasoara circulatia in Bucuresti.

Ora 9:30 Cele mai aglomerate sunt bulevardele Iuliu Maniu, Magheru, Mihai Bravu, Stefan cel Mare.

Luni seara, primarul general al Capitalei a anuntat ca zonele deservite de metrou si tramvaie vor fi acoperite de linii suplimentare de autobuz. "Parcul de autobuze va fi suplimentat marti cu 15-20%, pentru ca toate traseele RATB sa fie acoperite", a precizat Oprescu.

Toate liniile RATB vor fi acoperite cu mijloace de transport dupa cum urmeaza:

  • zonele deservite de tramvaie care vor fi suplinite prin linii de autobuze sunt: Bd. Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor - in aceste zone, circula in mod normal tramvaiele 19, 40, 56, linii pe care vor functiona autobuzele 619 (pe traseul liniei 19), 640 (pe traseul liniei 40) si 656 (pe traseul liniei 56); 
  • Bd.Aerogarii, Str.Barbu Vacarescu, unde circula tramvaiul 5, va functiona linia de autobuze 605 (pe traseul liniei 5); in zonele Prelungirea Ferentari, Calea Ferentari, intre Zetari si Calea Rahovei, unde circula tramvaiul 8, va functiona linia de autobuze 608 (pe traseul Zetarilor, Calea Ferentarilor, Calea Rahovei, Piata Chirigiu);
  • pe Calea Giulesti, acoperita de linia tramvaiului 44, va circula linia de autobuze 644.

Traseele initiale ale autobuzelor si troleibuzelor raman neschimbate.