Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, sustine ca stie "de la oameni din piata" ca "se iau bani in numele meu, 10% la factura sa se plateasca", insa a refuzat sa dea exemple. Udrea spune ca n-a sesizat procurorii DNA pentru ca nu are date concrete, dar spune ca "se practica lucrul acesta". "De cate ori m-am intalnit cu constructorii, am facut acest apel public. Daca se mai aud astfel de lucruri sa anunte direct DNA-ul. In acelasi scop, am luat decizia ca toate facturile pe care ministerul nostru le achita, sa fie publicate pe site-ul ministerului si platite in ordinea in care se emit", a declarat Udrea la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga.

Descarca fisierul audio in format MP3

Elena Udrea: Odata am spus, la inceputul acestui an, ca daca mai aude cineva ca am vreo firma care participa la licitatii si ca din cauza asta trebuie sa lase sa castige pe unii sau pe altii, sa anunte direct DNA-ul. La fel spun acum: daca aude cineva, ca se iau bani in numele meu, 10% la facturi sa se plateasca sau 10% sa se plateasca vreun contract, anuntati direct DNA-ul. Stiu ca se practica lucrul acesta.

Rep: Oameni care vorbesc in numele dvs?

EU: Absolut. Stiu lucrul acesta.

Rep: Dati-mi un exemplu. Daca stiti. Ati spus ca stiti.

EU: Sunt tot felul de cazuri, cand se spune, sunt oameni, care in numele dumneavoastra cer ...

Rep: Cine?

EU: Oameni pe piata, habar n-am. Nu spune nimeni cine.

Rep: Haideti, doamna Udrea. Asta-i o chestie grava. Nu o treci asa repede cu vederea. Faptul ca cineva vorbeste in numele unui ministru si cere bani?

EU: Da. Sigur, se practica lucrul acesta.

Rep: Si ati sesizat parchet, DNA? Ca e interesul dvs in primul rand sa va protejati de astfel de lucruri.

EU: Neavand date concrete, nu am facut o sesizare la DNA. Insa, de cate ori m-am intalnit cu constructorii, am facut acest apel public. Daca se mai aud astfel de lucruri sa anunte direct DNA-ul, pentru ca ei stiu cine le cere. In acelasi scop, spre exemplu, am luat decizia ca toate facturile pe care ministerul nostru le achita, sa fie publicate pe site-ul ministerului si platite in ordinea in care se emit. Nu preferential, nu dupa ce se achita 10% din factura, samd.

  • Udrea: Si eu i-am batut obrazul domnului Prigoana

In timpul Discutiei de Luni, Elena Udrea i-a raspuns si deputatului PDL, Silviu Prigoana, care i-a reprosat ca imparte bani de publicitate mogulilor. "Toată media creează panică, şi dumneavoastră, şi Antena 3. Am văzut nişte titluri la Realitatea incredibile. Şi ca să nu daţi faliment a început doamna Udrea - nu ştiu ce s-a întâmplat cu dânsa, cred că a luat-o razna - să vă dea publicitate de la Ministerul Dezvoltării. Să-ţi fie ruşine, Elena Udrea, că dai publicitate la canalul care te-a făcut ţăndări şi care te face în fiecare seară", a spus Prigoană, intr-o emisiune chiar la Realitatea TV. O investigatie HotNews.ro despre contractul incriminat de Prigoana puteti citi aici.

  • Si eu i-am batut obrazul domnului Prigoana. I-am spus domnului Prigoana ca barbateste era sa nu-mi atraga atentia, pentru ca nu era un contract care sa se fi incheiat in mandatul meu in primul rand, in al doilea rand era o promovare care se face pe bani europeni. E vorba de programul operational regional.
  • Eu, care am derulat niste contracte de promovare, stiu ca in caietul de sarcini intra specialistii. Eu habar n-am ce este TRP-ul si asa mai departe. E treaba celor de la achizitii, unde sunt specialisti care raspund pentru ceea ce fac. Nu m-am bagat niciodata si nu cred ca vreun ministru se baga neaparat in felul in care ar trebui sa se promoveze un proiect sau altul. Cert este ca, referitor la domnul Prigoana am avut doar aceasta suparare ca nu m-a intrebat exact cum stau lucrurile. N-a mai revenit pentru ca am inteles ca a fost interzis, si la Realitatea si la Antena 3. Am inteles ca a fost interzis ca i-a certat ca iau bani de la stat. Cert e ca domnul Prigoana nu a fost colegiala atitudinea dansului, ca putea sa ma intrebe si ii spuneam ca e un program pe fonduri europene si ca nu eu am initiat acest program.

Nota: Asculta integral pe HotNews.ro interviul cu Elena Udrea in varianta audio, difuzat in cadrul emisiunii Discutia de Luni si la Radio France International, incepand cu orele 19.00