Angajatii din CFR nu vor intra in greva de solidaritate, dar daca va aparea un act normativ prin care sa le fie reduse salariile cu 25%, asa cum a precizat luni ministrul Muncii Mihai Seitan, vor opri activitatea in totalitate, a declarat pentru Mediafax liderul sindical Voicu Sala.

"Imediat ce va aparea un act normativ care sa ne reduca salariile cu 25%, categoric ca feroviarii, toti, de la toate federatiile, vor opri lucrul, pentru ca nu vor mai putea accepta o alta curba de sacrificiu", a precizat vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala.

Liderul sindical a precizat ca salariatii CFR au decis sa nu intre in greva de solidaritate, atat timp cat nu le este afectat salariul, insa vor opri activitatea imediat ce va aparea un act normativ in acest sens. Voicu Sala a spus ca salariile angajatiilor din CFR s-au redus deja cu 26% in 2010 fata de 2009, pana la sfarsitul acestui an urmand sa fie disponibilizate peste 10.000 de persoane.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, luni, ca in sedinta de Guvern de duminica s-a stabilit ca reprezentantii Ministerelor Muncii, Finantelor si Justitiei sa gaseasca o formula de act normativ care sa permita reducerea salariilor din companiile si regiile cu capital de stat, urmand a fi vizate inclusiv CFR si Tarom.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat luni ca "salariile angajatilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%", insa acestea vor fi reglementate printr-o lege, la care Guvernul lucreaza in prezent.