Greva de solidaritate de marti, 1 iunie, a sindicatelor din trasporturile publice - Metrou si RATB, programata initial intre orele 4.00 si 16.00, se va desfasura in aceeasi zi si in aceleasi conditii stabilite anterior, dar intre orele 4.00 si 12.00. Potrivit Agerpres, anuntul a fost facut de liderul sindical Ion Radoi, presedintele Conventiei Nationale a Transportatorilor din Romania.

Decizia a fost luata in urma solicitarii primite din partea Fundatiei "Salvati-va Ingerii", care organizeaza un concert umanitar in data de 1 iunie in Piata Constitutiei, avand ca scop strangerea de fonduri pentru construirea noului Spital Marie Curie.

RATB va functiona marti in proportie de cel putin 85%

Sindicatele de la RATB au anuntat vineri ca mijloacele de transport in comun ale Regiei vor circula pe 1 iunie in proportie de 85%. Doar o mica parte dintre angajatii din transportul electric (tramvaie si troleibuze) vor fi in greva. In schimb, autobuzele ar urma sa circule normal.

UPDATE - Sorin Oprescu: RATB va acoperi transportul in comun in totalitate pe 1 iunie

Zonele deservite de metrou si tramvaie vor fi acoperite de linii suplimentare de autobuz, a anuntat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Tramvaiele si troleibuzele vor fi prezente pe traseu in proportie de 85% (...) Parcul de autobuze va fi suplimentat marti cu 15-20%, pentru ca toate traseele RATB sa fie acoperite", a precizat Oprescu la Antena 3.

"Avand in vedere greva de solidaritate anuntata pentru data de 1 iunie de catre o parte dintre sindicalistii RATB care lucreaza in transportul electric (tramvaie, troleibuze), Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut conducerii acestei institutii sa ia masuri astfel incat transportul in comun sa fie acoperit in totalitate", se arata si intr-un comunicat transmis luni de Primaria Capitalei.

Potrivit sursei, toate liniile RATB vor fi acoperite cu mijloace de transport dupa cum urmeaza: zonele deservite de tramvaie care vor fi suplinite prin linii de autobuze sunt: Bd. Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Calarasilor - in aceste zone, circula in mod normal tramvaiele 19, 40, 56, linii pe care vor functiona autobuzele 619 (pe traseul liniei 19), 640 (pe traseul liniei 40) si 656 (pe traseul liniei 56); Bd.Aerogarii, Str.Barbu Vacarescu, unde circula tramvaiul 5, va functiona linia de autobuze 605 (pe traseul liniei 5); in zonele Prelungirea Ferentari, Calea Ferentari, intre Zetari si Calea Rahovei, unde circula tramvaiul 8, va functiona linia de autobuze 608 (pe traseul Zetarilor, Calea Ferentarilor, Calea Rahovei, Piata Chirigiu); pe Calea Giulesti, acoperita de linia tramvaiului 44, va circula linia de autobuze 644.

Traseele initiale ale autobuzelor si troleibuzelor raman neschimbate.

In zonele deservite de reteaua de metrou, liniile de autobuze vor functiona cu un parc suplimentar de 15-20%.

"Mentionam ca, intr-o zi de lucru, RATB are in traseu 914 autobuze. In cazul in care va fi nevoie, vor fi introduse pe traseu linii speciale, care vor prelua bucurestenii din zonele aglomerate ale Capitalei", se mai arata in comunicatul PMB.