Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat luni ca subiectele de la examenul de bacalaureat au fost transmise si receptionate, la toate centrele de examinare, relateaza Mediafax.

"In toate cele peste 1.400 de centre de examinare subiectele au fost transmise si receptionate", a afirmat ministrul Educatiei, care le-a multumit profesorilor care au "ales sa fie de partea elevilor".

Luni este cea mai grea proba a bacalaureatului, la proba de competente lingvistice intr-o limba straina urmand sa se prezinte toti cei peste 200.000 de candidati, de aceea miza pentru ca greva din invatamant sa fie in aceasta zi a fost foarte mare.

"Maine (luni - n.r.) este cea mai grea zi a bacalaureatului oral, respectiv proba de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, la care participa toti candidatii. Este o premiera in sistemul educational din Romania, intrucat proba de luni are doua etape, prima constand dintr-o auditie a unui text si explicarea lui si o proba scrisa, care vizeaza intelegerea unui text scris. La proba de luni vor fi prezenti toti cei peste 200.000 de candidati", afirmase duminica ministrul Funeriu.

In aceste conditii, Daniel Funeriu s-a asigurat, cel putin la nivel declarativ, ca inspectorii generali au organizat testul, astfel incat profesorii care in octombrie au cerut sa participe la bacalaureat, dar care s-au razgandit din cauza grevei, sa poata fi inlocuiti.

De marti, bacalaureatul se va desfasura normal, conform vechii proceduri de sustinere a probei orale.

Desfasurarea orelor in scoli este o problema locala, astfel incat profesorii care sunt in greva aveau obligatia sa le comunice elevilor sa nu vina la cursuri sau sa ceara altor colegi sa ii inlocuiasca.