Profesorii nu vor fi in greva in peste 90% din centrele de examen pentru bacalaureat, urmand ca pentru restul centrelor sa se gaseasca "solutii pentru completarea comisiilor de examinare", astfel incat toti elevii sa poata fi examinati, a anuntat, vineri, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

Daniel Funeriu a adaugat ca situatia privind participarea profesorilor la examenul de bacalaureat se amelioreaza de la o ora la alta, astfel ca vineri dupa-amiaza in peste 90 la suta din centrele de examen pentru bacalaureat nu existau probleme privind organizarea primei probe.

"La proba de competente lingvistice, in peste 90 la suta din centre nu sunt probleme. Majoritatea judetelor sunt cu suta la suta participare a dascalilor la examen, insa in zece judete avem probleme. Cifrele difera. La Arad si Sibiu, doi - trei la suta dintre profesorii implicati la bacalaureat vor fi in greva, la Bucuresti zece la suta, iar la Dolj si Satu Mare jumatate din dascali au anuntat ca participa la protest", spune ministrul Educatiei.

"Peste tot in tara vom proceda la inlocuirea supraveghetorilor si a evaluatorilor care si-au anuntat participarea la greva. Vom apela inclusiv la profesori din ciclul gimnazial, pentru ca au aceeasi pregatire. De asemenea, in cazul supraveghetorilor pot fi profesori de franceza la proba de engleza sau invers", a adaugat el.

"Sambata dupa-amiaza, vom avea centralizarea finala. Tot atunci vom cunoaste si intentia participarii profesorilor la greva la nivel national, nu doar a celor implicati in organizarea bacalaureatului", a incheiat ministrul Educatiei.

Proba de competente lingvistice a Bacalaureatului este programata in perioada 31 mai - 4 iunie.

Peste 400.000 de angajati din invatamant si administratie publica vor intra de luni in greva generala pe termen nelimitat, urmand ca acestora sa li se alature intr-o greva de solidaritate si alti angajati din sanatate, transporturi, penitenciare si sectorul privat.