Asociatia Magistratilor din Romania va reclama Guvernul Romaniei la Bruxelles, considerand ca pachetul legislativ pentru care Executivul urmeaza sa isi asume raspunderea in Parlament submineaza puterea judecatoreasca, anunta Agerpres.

Presedintele Asociatiei Magistratilor, Mona Pivniceru, sustine ca, prin deciziile Executivului, puterea judecatoreasca va fi lipsita de atributul principal, si anume cel de a judeca:

"Vrem sa il informam pe Comisarul pe probleme de justitie cum puterea judecatoreasca este lipsita de atributul substantial - cel de a judeca. Judecatorii vor mai exercita aceasta putere doar formal", spune Mona Pivniceru.

Presedintele Asociatiei Magistratilor a mai anuntat ca, pe data de 20 iunie, atunci cand este celebrata ziua in care Romania a ratificat Conventia Europeana a Drepturilor Omului, va fi organizata la Bucuresti o conferinta europeana.

"In cadrul conferintei vrem sa demonstram ca pe masura ce ne integram in structurile europene democratice, cu aceeasi forta se ingradesc drepturile, in special cele care tin de profesia de magistrat", a incheiat Mona Pivniceru.