Angajatii Metrorex vor fi in greva de solidaritate cu angajatii din sectorul bugetar pe data de 1 iunie, metroul urmand sa circule doar dupa ora 16:00. In schimb, sindicatele de la RATB au anuntat ca mijloacele de transport in comun ale Regiei vor circula in proportie de 85%. Doar o mica parte dintre angajatii din transportul electric (tramvaie si troleibuze) vor fi in greva. In schimb, autobuzele ar urma sa circule normal.

Ion Radoi, presedintele Conventiei Nationale a Transportatorilor din Romania, a explicat ca, in cazul in care autoritatile nu vor renunta la masurile de austeritate anuntate, sindicalistii de la Metrorex si RATB vor face demersuri, dupa greva de avertisment, pentru declansarea grevei generale.

  • Sorin Oprescu s-a intalnit cu sindicalistii: Responsabilitatea mea este ca bucurestenii sa ajunga in conditii civilizate la munca

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit, vineri la pranz, cu sindicatele si conducerea RATB. "Responsabilitatea mea este ca bucurestenii sa ajunga in conditii civilizate la munca", a afirmat el, citat de Agerpres.

Sorin Oprescu a aratat ca luni incepe si examenul de Bacalaureat, el manifestandu-si dorinta de a asigura "un transport cat de cat civilizat in Capitala" in aceste zile.