Rusia si Republica Moldova preconizeaza reluarea negocierilor asupra regiunii separatiste Transnistria, au declarat joi, la Moscova, ministrii de externe ai celor doua tari, Serghei Lavrov si Iurie Leanca, citati de RIA Novosti.

"Am confirmat intentia noastra de a relua negocierile in formatul "5+2" (Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina si OSCE, plus UE si Statele Unite, in calitate de observatori) suspendate din februarie 2006. Este necesar ca toti participantii la negocierile "5+2" sa contribuie la intarirea increderii si sa incurajeze partile aflate in conflict sa revina la masa negocierilor", a spus seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

"Esentialul este sa cautam o solutie care sa garanteze un statut special pentru Transnistria, respectand in acelasi timp suveranitatea si integritatea teritoriala a Moldovei", a adaugat el.

Iurie Leanca si-a exprimat aprecierea pentru rolul jucat de Moscova in incercarea de a gasi o solutie potrivita, care sa permita pastrarea integritatii teritoriale a Republicii Moldova, scrie RIA Novosti.