Sindicalistii de la CFR si TAROM au anuntat, miercuri, la Antena 3, ca sunt dispusi sa renunte la greva generala anuntata pentru ziua de 1 iunie, daca pana atunci li se vor plati salariile si le va fi respectat contractul colectiv de munca.

"Maine (n.r.- vineri) vom decide sigur daca pe 1 iunie ne solidarizam cu cei din invatamant. Este posibil sa ajungem la o intelegere, caz in care 99% nu se mai opreste lucrul", a declarat Iulian Mantescu, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, precizand ca un comunicat va fi remis pe 31 mai, in care se va instiinta "cand si cum vor protesta" sindicalistii din transportul feroviar.

De cealalta parte, vicepresedintele Sindicatului Tehnic TAROM, Dan Axinte, a anuntat ca salariatii companiei vor face doar greva japoneza. "Vom face o greva de solidaritate. Vom purta banderole, atat", a spus liderul sindical.

"La societatile de stat nu s-au anuntat inca ce masuri se vor lua, nimeni nu stie situatia companiilor de stat. Prin urmare, nu vad sensul unei greve daca nu suntem afectati de masuri", a mai spus Axinte, care a precizat ca "nu exista nicio intelegere cu Guvernul".

"Am avut discutii cu directoarea TAROM. Daca vom pierde drepturile castigate prin contractele colective de munca, atunci ne vom consulta si vom lua o decizie", a subliniat reprezentantul Sindicatului Tehnic TAROM.

Sindicalistii CFR si TAROM intentionau sa intre marti, 1 iunie, in greva generala de o zi, in semn de solidaritate cu profesorii si functionarii publici, care vor declansa luni, 31 mai, greva generala pe termen nelimitat. Alaturi de acestia, se vor afla in greva de solidaritate angajatii de la Metrorex si RATB, din domeniul sanitar, precum si cei din penitenciare.