Potrivit ziarului “La Derniere heure” un numar tot mai mare de prostituate romance le inlocuiesc pe cele din Bulgaria. Potrivit aceluiasi ziar acestea ar fi brailence de etnie rroma din familii extreme de sarace.

Aceste fete sunt atrase in strainatate prin promisiuni de castiguri in valoare de 20.000 euro pe luna si sfarsesc prin a fi vandute in tari apusene pentru sume cuprinse intre 2.500 si 3.000 euro.

Brailencele le inlocuiesc pe prostituatele din Bulgaria si in orasul Sliven si sunt de cele mai multe ori victime ale traficului uman.

Potrivit autoritatilor, in 2009 au fost rapite 79 de fete din Braila si Galati dar in realitate numarul celor disparute este de cel putin 780. Dintre acestea 95% sunt de fapt trimise in Europa de Vest.

Si presa austriaca a tratat pe larg la inceputul lunii problema prostituatelor venite din Romania dupa ce o prostituata romanaca a fost arsa de vie in fata discotecii romanilor „Fantastic“ din Laxenburger Straße 109 din Viena. Romanca de 35 de ani Florentina M., care isi castiga existenta ca prostituata, ar fi avut o cearta apriga cu doi conationali, presupusi traficanti de carne vie. Unul dintre agresori a aruncat un lichid inflamabil asupra femeii, dandu-i foc cu bricheta. Apoi, cei doi au sarit intr-un BMW argintiu parcat in fata localului si au fugit de la locul faptei.