Elevii ameninta cu marsuri de protest in 1 iunie in cazul blocarii bacalaureatului, argumentand ca incheierea situatiei scolare si sustinerea examenelor reprezinta un proces firesc al actului educational la care ei au dreptul prin Constitutie.

"Consideram ca santajul sindicatelor, cadrelor didactice, de a refuza participarea la examenul de bacalaureat este un act josnic, iar elevii sunt folositi, fara acordul lor, ca masa de manipulare pentru rezolvarea unor probleme salariale", se arata intr-un comunicat al Consiliului National al Elevilor, citat de Mediafax.

Elevii atrag atentia ca legea presupune ca sindicatele, in caz de greva, sa asigure cu o treime din personal minima functionare a activitatilor educative.

"Solicitam ca organizatiile sindicale sa asigure numarul necesar de cadre didactice pentru desfasurarea probelor de Bacalaureat, respectiv pentru repartizarea la liceu a absolventilor de clasa a VIII-a", se mai arata in comunicatul citat.

Sindicalistii din invatamant au iesit nemultumiti de la discutiile de aproape trei ore, de marti, cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand inca o data ca mentin greva din 31 mai si ca sustinerea examenului de bacalaureat ramane sub semnul intrebarii, ei cerand o intrevedere urgenta cu premierul.