Elevii mai multor scoli din judetul Covasna protesteaza, miercuri, impotriva deciziei cadrelor didactice de a intra in greva generala incepand din 31 mai. Initiativa apartine Colegiului elevilor de la Liceul teologic reformat din Sfantu Gheorghe, potrivit Agerpres. Miercuri dimineata, elevii mai multor scoli din orasele Covasna, Baraolt si Sfantu Gheorghe au intrat la cursuri cu banderole albe pe brat, a anuntat presedintele executiv al Colegiului elevilor, Benko Reka.

  • "Speram ca profesorii se vor razgandi si vor renunta la greva, pentru ca pe noi, elevii, ne afecteaza foarte mult. Noi suntem prinsi la mijloc si nu avem nicio vina pentru ce se intampla in tara", spune Benko Reka, estimand ca la aceasta actiune de protest participa cel putin 500 de elevi din intregul judet.

Presedintele sindicatului din invatamantul covasnean, Nagy Gabor, este insa de parere ca elevii ar fi "imaturi" si nu realizeaza gravitatea situatiei. Liderul sindical nu exclude posibilitatea ca acestia sa fie manipulati.

  • "Foarte bine ca fac greva, sa invete si ei ce inseamna democratia. Nu le putem interzice, dar cred ca nu-si dau seama ca de fapt protesteaza si impotriva parintilor si bunicilor lor carora le vor fi diminuate salariile si pensiile. Iar acest lucru se va repercuta direct si asupra lor", a afirmat Nagy Gabor.

Liderul sindical a adaugat ca nu se pune problema ca profesorii sa renunte la intrarea in greva, incepand cu 31 mai, in ciuda protestelor elevilor.