Parintii vor protesta, miercuri, in fata Guvernului, nemultumiti de intentia Executivului de a reduce indemnizatiile pentru cresterea copiilor, alocatiilor pentru nou-nascuti si de a elimina trusoul pentru bebelusi. Actiuni similare vor fi organizate la Iasi si Brasov. Intre timp, petitia online prin care se solicita mentinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din venituri a fost semnata de peste 49.000 de persoane.

De asemenea, Comunitatea Mamicilor din Romania a anuntat ca pe 1 iunie va iesi din nou in strada, la un miting la care se asteapta sa participe "un numar impresionat" de parinti si copii - informeaza Agerpres.

Pe 17 mai, in fata Ministerului Muncii, mamicile au organizat un miting si au depus o scrisoare deschisa la minister.

Ultima varianta agreata de guvernanti este reducerea cu 25% de la 1 iunie a indemnizatiei lunare pentru cresterea si ingrijirea copiilor.

Scaderea va fi aplicata la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, a declarat consilierul premierului pe probleme economice, Andreea Vass-Paul.

"Varianta agreata pentru noua indemnizatie pentru cresterea copiilor in Romania este pastrarea perioadei de acordare a indemnizatiei la doi ani si a procentului de 85% din nivelul salariului obtinut in ultimele 12 luni lucratoare si diminuarea temporara cu 25% a cuantumului astfel rezultat. Vor fi mentinute limitele minimale si maximale fixe de 600 lei, respectiv 4.000 lei. Astfel, discutam despre pastrarea de facto a abordarii procentuale la un nivel de 64% din salariu, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 4.000 lei, incepand cu 1 iunie 2010", a spus consilierul premierului.

In prezent fiecare mama care are un copil in varsta de pana la doi ani primeste o suma ce reprezinta 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.