UPDATE - Senatorul Catalin Voicu ramane in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a constatat, marti, legalitatea masurii arestarii preventive a senatorului acuzat de trafic de influenta, informeaza Agerpres. Potrivit avocatului lui Voicu, acesta va ataca cu recurs decizia instantei supreme.

ICCJ va discuta, joi, si legalitatea masurilor preventive de interzicere a parasirii tarii pentru oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu si fostul judecator Florin Costiniu, trimisi in judecata alaturi de Catalin Voicu.

ICCJ a verificat, marti, legalitatea masurii arestarii preventive pentru senatorul Catalin Voicu, inainte ca procesul acestuia sa inceapa pe fond. Dupa momentul trimiterii in judecata a inculpatului in stare de arest preventiv, instanta verifica legalitatea masurii arestarii preventive din 60 in 60 de zile, daca inculpatul nu este eliberat sub o alta masura preventiva, neprivativa de libertate.

ICCJ a stabilit, pe 21 mai, ca data de 14 iulie sa fie primul de termen de judecata al dosarului in care a fost deferit justitiei senatorul Catalin Voicu, alaturi de judecatorul Florin Costiniu si doi oameni de afaceri pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a senatorului Catalin Voicu, acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.