Transportatorii pe calea ferata, angajatii de la Metrorex, RATB si Tarom vor intra marti, 1 iunie, in greva generala de o zi, in semn de solidaritate cu profesorii si celelalte categorii profesionale, a declarat marti presedintele Conventiei Nationale a Transportatorilor din Romania, Ion Radoi, citat de Agerpres.

"In momentul in care Guvernul decide, printr-un act normativ, diminuarea salariilor, din punct de vedere legal putem declansa greva, deoarece contractele colective de munca au fost incalcate si denuntate unilateral", a afirmat Radoi.

Biroul de presa al Tarom nu a putut comenta informatia pana la momentul publicarii acestei stiri, in conditiile in care angajatii companiei beneficiaza si marti de zi libera, in contul sarbatorii de Rusalii.

Conform programului de actiuni sindicale, marti, 25 mai, sindicatele din silvicultura picheteaza sediile Guvernului si Ministerului Mediului. De asemenea, in ziua in care va avea loc asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Scrisoarea de intentie cu FMI sindicalisti din toate confederatiile sindicale vor picheta sediul Parlamentului, vor bloca intrarile, incercand sa discute cu fiecare parlamentar pentru a-l convinge sa voteze motiunea de cenzura initiata de PSD.