Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-ar putea intalni, marti dupa-amiaza, cu reprezentantii celor patru federatii sindicale din invatamant (Alma Mater, Spiru Haret, Federatia Educatiei Nationale si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant), scrie Agerpres.

Ministrul Daniel Funeriu a declarat, luni, pentru Agerpres, ca intalnirea va avea loc in urma unei consultari cu sindicalistii si in functie de agenda si programul de marti.

La randul lor, sindicalistii au sustinut ca au fost invitati de ministrul Educatiei pentru marti dupa-amiaza.

Surse din randul sindicatelor din Educatie au afirmat ca Daniel Funeriu le-a propus o intalnire separata cu fiecare lider sindical din domeniu, iar apoi cu toti reprezentantii sindicatelor.

In cadrul intalnirii de marti ar putea fi abordate subiecte legate de greva dascalilor si blocarea anului scolar si a examenului de Bacalaureat, reducerea salariilor in sistemul de invatamant, dar si discutii privind reducerea posturilor din educatie.

Cele patru mari federatii sindicale din invatamant au decis, saptamana trecuta, declansarea grevei generale incepand cu data de 31 mai si blocarea anului scolar, din cauza nemultumirilor legate de Legea educatiei si de finantarea invatamantului, la care se adauga decizia Guvernului de a reduce cu 25% salariile bugetarilor, incepand cu 1 iunie.