Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a respins luni afirmatiile facute de liderii sindicali din invatamant referitoare la intentia ministerului de a-i sanctiona pe directorii scolilor care nu organizeaza examenul de bacalaureat, afirmand ca nu a semnat niciun document care sa prevada astfel de masuri.

"Din pacate, domnii lideri de sindicat sunt din nou in situatia in care, fie dau dovada de rea intentie, fie nu cunosc realitatea. Nu am semnat si nici nu voi semna vreun document prin intermediul caruia directorii unitatilor de invatamant sa fie sanctionati. Asa cum stiti si asa cum am precizat (...) nu am in vedere masuri punitive la adresa directorilor de scoli sau a cadrelor didactice, atata timp cat ma voi afla la conducerea acestui minister", a afirmat ministrul citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, singurul ordin pe care l-a semnat si care ii vizeaza pe conducatorii unitatilor de invatamant preuniversitar este Ordinul nr. 3.142/6.04.2010, publicat in Monitorul Oficial nr. 251/19.04.2010, care modifica un ordin de ministru mai vechi (Ordinul nr. 3.142/2006), care aproba metodologia de organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor de director.

Conform unei anexe la acest ordin din 2006, contractul de management al directorilor continea o clauza in care se stipula ca acesta se suspenda de drept, in momentul in care impotriva lor era depusa o plangere penala.