Un comisar de la Garda Financiara Brasov a fost arestat, iar altul este cercetat in stare de libertate, pentru coruptie, dupa ce au pretins bani de la administratorul unei societati pentru a nu face sesizare penala pentru evaziune fiscala, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA), citata de Mediafax.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Brasov efectueaza acte de urmarire penala fata de pe inculpatii Cosmin Barbusoiu si Gigel Ursu - comisari in cadrul Garzii Financiare Brasov, fata de care s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in 13 mai 2010, inculpatii Barbusoiu Cosmin si Ursu Gigel, in calitate de comisari ai Garzii Financiare Brasov, in timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comerciala care are ca obiect principal de activitate comercializarea legumelor si fructelor, cu punct de lucru in municipiul Brasov, au pretins de la administratorul societatii (denuntator in cauza) suma de 8.000 lei din care au primit efectiv suma de 2.000 lei (in data de 13 mai 2010) si suma de 1.000 lei (in data de 21 mai 2010). Banii au fost pretinsi si primiti de cei doi functionari pentru ca, in urma neregulilor constatate, sa nu dispuna suspendarea activitatii respectivei societati si sa nu faca sesizare penala pentru evaziune fiscala.

Celor doi inculpati li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 21 mai 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora.

Sambata, Tribunalul Brasov a dispus arestarea preventiva a inculpatului Barbusoiu Cosmin pentru o perioada de 15 zile, iar fata de Gigel Ursu a dispus obligatia de a nu parasi localitatea. In urma recursului, duminica, Curtea de Apel Brasov a dispus mentinerea acestor masuri preventive, decizia fiind definitiva.