Senatorul Catalin Voicu a fost trimis vineri in judecata de procurorii DNA sub acuzatia de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, potrivit unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie.

Care sunt acuzatiile:

  • Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din cadrul I.C.C.J. - complicitate la trafic de influenta.
  • Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau - cumparare de influenta, in forma continuata;
  • Marius Locic, administrator al S.C. Locic Imobiliare S.R.L - cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Procurorii il acuza pe senatorul Catalin Voicu ca "a pretins de la inculpatul Costel Casuneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 euro, din care a primit suma de 200.000 euro, promitand ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si C.N.A.D.N.R. si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat".

In perioada iulie - noiembrie 2009, in schimbul a 200.000 euro, Florin Costiniu l-a ajutat pe Catalin Voicu sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-i determina sa adopte o solutie in favoarea societatii la care Costel Casuneanu era asociat, potrivit sursei citate.

In plus, in perioada 30 august 2009 – 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la Marius Locic 119.000 lei, "promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva inculpatului Marius Locic, ci sa propuna solutia de neurmarire penala", intr-un dosar in care omul de afaceri era cercetat pentru inselaciune.

De asemenea, sustin procurorii, Catalin Voicu a acceptat in mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea inculpatului Marius Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul „Interesul Public”, a unor articole cu continut electoral.

"Pentru a ascunde fapta de coruptie sus mentionata, cei doi inculpati au intocmit si prezentat organelor de control ale Garzii Financiare si organelor de urmarire penala documente justificative intocmite cu date nereale (contract de asistenta juridica, ordin de plata, factura fiscala). In acelasi scop infractional, inculpatul Marius Locic a determinat trei angajati ai SC Locic Imobiliare SRL sa inregistreze in evidenta contabila a firmei documente comerciale, financiar contabile si bancare cu continut nereal".

In 4 mai 2010, procurorii au dispus instituirea inscriptiei ipotecare asupra unui imobil proprietate a inculpatului Marius Locic situat in Bucuresti, iar in 6 mai au dispus instituirea sechestrului asupra unei sume de 200.000 euro apartinand lui Costel Casuneanu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.