Conducerea Partidului Social Democrat se va intalni vineri, de la ora 12.00, cu liderii confederatiilor sindicale, pentru discutii despre masurile alternative celor anuntate de Guvern, informeaza Agerpres.

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a anuntat ca PSD sustine propunerea PNL de reducere la jumatate a numarului ministerelor si a agentiilor guvernamentale, inclusiv reducerea cheltuielilor cu bunuri si servicii la Administratia Publica Locala.

"Si acolo sunt 2,1% din PIB cheltuieli care, dupa parerea mea, trebuie reduse cu cel putin 25-30%, daca nu si mai mult. Sunt posibilitati de reducere a acestor cheltuieli. (...) O alta masura care vizeaza un mai bun control al cheltuirii banului public este trecerea controlului financiar preventiv de la Ministerul Finantelor la Curtea de Conturi in asa fel incat sa putem verifica daca banii cheltuiti sunt eficienti si sunt directionati acolo unde trebuie", a spus Nita, care a precizat ca PSD va prelua o parte din propunerile sindicatelor pentru inlocuirea masurilor de austeritate propuse de Executiv.