Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, joi dimineata, reducerea cheltuielilor acestui for cu peste 17 milioane de lei, a anuntat Sever Voinescu, secretarul Camerei, citat de Agerpres.

Conducerea Camerei a decis reducerea cu 40% a bugetului alocat la titlul active financiare, ceea ce reprezinta o diminuare cu 8 milioane de lei a cheltuielilor pentru constructii, masini, echipamente, mijloace de transport, mobilier sau aparatura birotica.

"La bunuri si servicii s-a decis reducerea cheltuielilor cu 20%, cu precizarea ca cheltuielile care vizeaza transportul, cazarea si telefonia mobila a deputatilor urmeaza sa fie discutate marti in sedintele de grup si tot atunci se va stabili in Biroul permanent modalitatea si dimensiunea acestor reduceri", a adaugat Sever Voinescu.

Secretarul Camerei a aratat ca nu s-a luat inca o decizie cu privire la transport, cazare si telefonia mobila, deoarece au fost puse in discutie mai multe variante. El a mai aratat ca si contractele cu TAROM pot fi renegociate.

Reducerile la capitolul bunuri si servicii se ridica la 9.130.000 de lei, sume aferente, printre altele, pentru furnituri de birou, materiale pentru curatenie, carburanti, posta si telecomunicatii, dar si deplasari. Sumele pentru deplasarile interne si externe au fost reduse cu 4.453.000 de lei.

Cheltuielile de protocol si fondul alocat presedintelui Camerei Deputatilor au fost diminuate cu 25%, respectiv 40%, iar sumele pentru Institutul Roman pentru Drepturilor Omului au fost reduse cu 20.000 de lei. In plus, s-a decis si o reducere a bugetului la alte transferuri, cu 100.000 de lei.

In ceea ce priveste cheltuielile de personal, Sever Voinescu a aratat ca la acestea se vor implementa masurile stabilite de Guvern, ceea ce va insemna, cel mai probabil, o reducere cu 25%.

Memorandumul intern aprobat de Biroul Permanent, privind reducerea cheltuielilor, a fost intocmit de secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, si de cei patru chestori.