Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat ca premierul Emil Boc nu are optiunea demisiei ceruta de sindicate in timpul mitingului de miercuri. "Primul ministru nu are, in acest moment, optiunea demisiei. Nu si-a scris demisia, nu exista nicio demisie in alb incuiata prin vreun sertar. Dimpotriva, primul ministru Emil Boc si Guvernul pe care-l conduce au ca prioritate scoaterea tarii din criza. In acest moment o demisie a primului ministru ar duce tara intr-o stare de instabilitate politica, care ar duce chiar poate la amanarea acestor masuri pe care trebuie sa le ia Guvernul acum", a precizat Muntean.

Ioana Muntean a mai spus ca Executivul va purta in continuare discutii cu sindicatele. "Dialogul social este deschis, ramane deschis si este deschisa si aceasta optiune, dar Guvernul merge pe aceasta ideea de a reduce cheltuielile din zona salariilor, pensiilor si ajutoarelor sociale. Nu se merge pe ideea cresterii cotei unice si TVA, care ar impovara nu numai mediul privat, dar si pe toti romanii".

Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, masurile privind reducerea cheltuielilor bugetare trebuie sa intre in vigoare de la 1 iunie, fapt pentru care Executivul trebuie sa adopte scrisoarea de intentie pana cel tarziu miercuri, 26 mai, dupa cum a precizat si ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.