Miron Cozma a respins marti, la Realitatea TV, informatiile potrivit carora in Capitala ar urma sa vina cateva mii de mineri pentru a participa la mitingul de miercuri din Piata Victoriei.

"Nu vor fi nici macar 200 de mineri. Din Valea Jiului nu vor veni nici macar 100, iar din lignit vor fi trimisi pentru reprezentare cativa pentru ca Marin Condescu este omul de casa al lui Traian Basescu...", a explicat el.

Fostul lider al minerilor a tinut sa precizeze ca presedintele Traian Basescu a fost implicat in toate cele trei mineriade care au avut loc in Romania dupa 1990 si chiar i-a sprijinit direct pe mineri.

"Sunt dispus sa arat actele cu care pot dovedi ca minerii au facut-o cu sprijinul direct al presedintelui Traian Basescu", a spus Cozma.

"Cunoasteti aversiunea mea fata de Ion Iliescu, dar sa nu il scoatem pe Traian Basescu din acest dialog. In 1999, nu Iliescu era la putere, ci tot Traian Basescu", a continuat Miron Cozma spunand ca actualul presedinte chiar s-a laudat "intr-un moment de euforie" ca i-a adus pe mineri pentru a atrage atentia Fondului Monetar International asupra problemelor sociale din Romania.