Daniel Dragan, fost sef al Agentiei Domeniilor Statului, a fost condamnat la sase ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi, de catre Tribunalul Bucuresti, dupa ce initial fusese achitat de Judecatoria sectorului 1, pentru abuz in serviciu. Potrivit Mediafax, procurorii anticoruptie il acuza pe Daniel Dragan de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

"La data de 26 iulie 2007, in calitate de presedinte al Agentiei Domeniilor Statului si al Consiliului de Administratie, inculpatul Daniel Dragan si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu prin emiterea unei decizii prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate in favoarea unei persoane fizice in mod nejustificat si fara respectarea dispozitiilor legale", au consemnat procurorii DNA, in rechizitoriu.

Astfel, in urma unei cereri de restituire, inculpatul i-ar fi dat persoanei respective, in compensare, o suprafata de 147,14 hectare, situata in localitatea Popesti Leordeni. Decizia respectiva a fost emisa fara a avea la baza un raport intocmit de Comisia de analiza a solicitarilor de retrocedare, asa cum prevede Legea 10/2001, nestabilindu-se aspectele necesare pentru solutionarea cererii, cum ar fi: daca cererea a fost depusa in termenul legal, daca solutionarea era de competenta ADS, daca solicitantul este persoana indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate; de asemenea, nu a fost identificat cu exactitate terenul expropriat si nici nu au fost facute verificari cu privire la retrocedarile dispuse de alte autoritati catre solicitant.

Prin emiterea in mod nelegal a deciziei, a fost cauzata o paguba patrimoniului Agentiei Domeniilor Statului in cuantum de 88.284.000 euro (respectiv 276.982.222 de lei la cursul BNR din iulie 2007), reprezentand contravaloarea terenului dat in compensare, au mai aratat procurorii DNA.