Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a sfatuit pe bucuresteni ca miercuri, in ziua in care sindicatele au anuntat un miting de amploare in Piata Victoriei, sa foloseasca mijloacele de transport in comun, pentru a evita blocajele in trafic. Sorin Oprescu a cerut conducerii RATB sa suplimenteze numarul mijloacelor de transport in comun si a promis ca va lua legatura si cu conducerea Metrorex, pentru suplimentarea garniturilor de tren, potrivit Mediafax.

  • RATB suplimenteaza numarul autobuzelor

RATB a anuntat suplimentarea cu 10% a mijloacelor de transport in comun pentru ziua de miercuri si modificarea traseelor a patru linii de autobuz care traversau Piata Victoriei, potrivitMediafax.

Autobuzele liniei 122 vor circula pe traseul de baza numai intre "Cartierul Latin" si Piata Romana, iar cele ale liniei 381 vor circula pe traseul de baza numai intre Piata Resita si Piata Romana.

Si autobuzele liniei 300 vor functiona pe traseul de baza numai intre statiile "Clabucet" si intersectia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Buzesti, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri prin strada Buzesti - strada Occidentului - Bulevardul Gh. Manu - Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Romana, apoi traseul de baza.

Linia expres de autobuze 783 va functiona pe un traseu modificat in ambele sensuri de la Piata Arcul de Triumf, prin Bulevardul Constantin Prezan - Calea Dorobantilor - Bulevardul Dacia - Piata Romana, apoi traseul de baza.

  • Restrictii de circulatie in centrul Capitalei

Politia Rutiera a instituit restrictii de circulatie pentru miercuri, in Capitala, din cauza mitingului din Piata Victoriei, si recomanda soferilor o serie de rute ocolitoare.

Restrictii de circulatie vor fi:

  • pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei.
  • in Piata Victoriei, cu asigurarea a doua benzi de circulatie pe sens: dinspre Bulevardul Aviatorilor catre Bulevardul Lascar Catargiu si Calea Victoriei, precum si dinspre Bulevardul Lascar Catargiu si Bulevardul Iancu de Hunedoara catre Bulevardul Aviatorilor.
  • pe Bulevardul Poligrafiei si Strada Jiului pe ambele sensuri, pe banda I de circulatie.
  • pe Bulevardul Aviatorilor, intre Piata Aviatorilor si Bulevardul Mircea Eliade, pe ambele sensuri, pe banda I de circulatie.

Brigada de Politie Rutiera recomanda urmatoarele rute ocolitoare:

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de nord a Capitalei:

  • Piata Presei Libere - Piata Arcului de Triumf - Bulevardul Maresal Al. Averescu - Bulevardul Ion Mihalache - strada Buzesti - Calea Grivitei - Calea Victoriei.
  • Piata Presei Libere - Piata Arcului de Triumf - Bulevardul Maresal Prezan - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor - Bulevardul Dacia - Piata Romana - Calea Victoriei.

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de sud a Capitalei:

  • Bulevardul I.C. Bratianu - Piata Universitatii - Bulevardul Carol I - Calea Mosilor - Piata Bucur Obor - Soseaua Stefan cel Mare - Bulevardul Iancu de Hunedoara - Pasajul Victoriei;
  • Bulevardul I.C. Bratianu - Piata Universitatii - Bulevardul Carol I - Calea Mosilor - Piata Bucur Obor - Soseaua Stefan cel Mare - Calea Dorobantilor - Piata Charles de Gaulle;
  • Bulevardul I.C. Bratianu - Piata Universitatii - Bulevardul Carol I - Piata C.A. Rosetti - Strada Dianei - Strada Jean Louis Calderon - Strada Eremia Grigorescu - Piata Lahovari - Calea Dorobantilor - Piata Charles de Gaulle.

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de est a Capitalei:

Soseaua Mihai Bravu - Pasajul Bucur Obor - Soseaua Stefan cel Mare - Strada Barbu Vacarescu - Strada Av. Alexandru Serbanescu - Bulevardul Aerogarii;

Soseua Mihai Bravu - Pasajul Bucur Obor - Soseaua Stefan cel Mare - Calea Dorobantilor - Piata Charles de Gaulle;

Soseaua Mihai Bravu - Pasajul Bucur Obor - Soseaua Stefan cel Mare - Bulevardul Iancu de Hunedoara - Pasajul Victoriei - Soseaua Nicolae Titulescu.

Pentru conducatorii auto care circula dinspre zona de vest a Capitalei:

  • Calea Crangasi - Podul Grant - Calea Grivitei - Calea Victoriei;
  • Calea Crangasi - Podul Grant - Calea Grivitei - Bulevardul Dacia - Piata Romana - Calea Dorobantilor;
  • Calea Crangasi - Podul Grant - Strada Turda - Bulevardul Maresal Alexandru Averescu - Piata Arcului de Triumf - Bulevardul Maresal Prezan - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor;
  • Calea Crangasi - Podul Grant - Calea Grivitei - Strada I.G. Duca - Bulevardul Al.I. Cuza - Strada Dr. Felix - Soseaua Nicolae Titulescu - Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Politia rutiera mai recomanda conducatorilor auto sa evite sa circule prin Piata Victoriei, pe Bulevardul Lascar Catargiu, pe Bulevardul Aviatorilor, pe Bulevardul Nicolae Balcescu si pe Bulevardul Gheorghe Magheru, sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul, pentru asigurarea fluentei, si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021.9544.

  • 60 de mii de oameni, asteptati de sindicalisti in Piata Victoriei

Confederatiile sindicale sustin ca peste 60 de mii de oameni ar urma sa participe, miercuri, la mitingul din Piata Victoriei, protestand astfel fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern.

"Piata Victoriei va fi neincapatoare miercuri. Am invitat alaturi de noi asociatii ale pensionarilor si cetateni din Bucuresti care sunt nemultumiti de masurile anuntate de Guvern pentru ca trebuie dat un semnal foarte clar guvernantilor, altfel perceptia publica va fi ca este o aprobare tacita a masurilor anuntate de Executiv", a declarat, luni, vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca.

La actiunea de protest vor fi prezente toate categoriile profesionale, inclusiv mineri - circa 1.500, CFR-isti, pensionari, studenti si alte categorii sociale nemultumite de masurile de austeritate anuntate de Guvern, precizeaza Agerpres. Protestul va incepe la ora 11:00 si se va incheia la 13:00, conform autorizatiei obtinute.

In urma negocierilor cu FMI, autoritatile romane au propus, ca masuri pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8 la suta din PIB in 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25 la suta, a pensiilor cu 15 la suta si o scadere masiva a subventiilor, in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica si TVA.

Masurile, anuntate pe 6 mai de presedintele Traian Basescu, au fost puternic contestate de sindicate.