5% din amenzile incasate in urma inspectiilor din domeniul veterinar, al productiei de produse alimentare destinate comercializarii si din contraventiile pentru incalcarea normelor legale de igiena si sanatate publica ar urma sa fie virate la Bugetul Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate. Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativa in acest sens. Initiativa merge acum la Camera Deputatilor, care este decizionala, anunta Mediafax.

Senatorii au adoptat, cu amendamente, propunerea legislativa privind modificarea si completarea alineatului (6) al articolului 48 din Ordonanta Guvernului 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar - veterinare si pentru siguranta alimentelor, completarea articolului 33 din Ordonanta nr.42/1995 privind productia de produse alimentare destinate comercializarii, modificarea si completarea articolului 36 din Legea nr.98/1994 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.

Senatorii au decis ca procentul virat catre Bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate ar urma sa fie utilizat pentru completarea sumelor necesare tratamentelor prevazute in urmatoarele programe nationale de sanatate, respectiv onco-hematologie, transplant de organe, chirurgie cardio-vasculara si cardiologie interventionala.

Initiatorii proiectului sunt senatorii PNL Minerva Boitan, Puiu Hasotti, Paul Ichim, Titus Pasca si Nicolae Robu si senatorii PDL Serban Radulescu si Iosif Secasan.