Organizatia de femei a PDL cere Guvernului sa nu se atinga de indemnizatia pentru mame si sa caute solutii pentru a nu diminua nici aceasta indemnizatie, nici alocatia pentru copii.

  • "Organizatia de femei a PDL a decis sa solicite Guvernului sa caute solutii pentru a nu diminua alocatia si indemnizatia pentru cresterea copiilor. Este corecta si necesara solicitarea presedintelui Traian Basescu de a reaseza sistemul de protectie sociala, astfel incat de ajutoarele sociale sa beneficieze doar categoriile sociale vulnerabile si sa evitam cumularea nejustificata de diverse ajutoare sociale. Ajutorul pentru cresterea copiilor insa, nu este un ajutor de care poti profita mintind. Aici lucrurile sunt clare, cu nasterea unui copil nu poti pacali autoritatile", a declarat Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de femei a PDL, citata de Mediafax.
  • "Total de acord ca statul nu mai are de unde sa cheltuiasca la fel de mult ca inainte, dar scopul planului de austeritate este redresarea Romaniei. Si nimeni nu poate gandi revigorarea Romaniei pe termen lung fara sprijinul acordat familiilor in cresterea copiilor", a adaugat Sulfina Barbu.

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului ar urma sa fie redus, de la 1 iunie, cu 25%, diminuare aplicata la cuantumul rezultat din echivalentul a 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, a declarat vineri, pentru Mediafax, Andreea Vass-Paul, consilier pe probleme economice al primului ministru.