Proiectul Legii Educatiei Nationale, initiat de Guvern, a primit vineri raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor, cu 16 voturi pentru (PDL, UDMR, minoritati, independenti), 10 impotriva (PSD+PC) si cinci abtineri (PNL), informeaza Agerpres.

Ministrul Educatiei a apreciat ca, "in cadrul discutiilor foarte lungi si sinuoase", comisia a pastrat totusi optiunile majore ale proiectului de lege propus de Guvern, printre ele numarandu-se introducerea clasei pregatitoare in ciclul invatamantului obligatoriu sau trecerea clasei a IX-a la gimnaziu.

De asemenea, Funeriu le-a transmis liderilor sindicali, care au refuzat participarea la negocieri cu o zi in urma, ca ministerul, cu sprijinul deputatilor PDL, a reglementat problema titularizarii, "in sensul ca cei care au castigat un drept sa nu si-l piarda, ci dimpotriva, relatia profesorului cu scoala sa fie intarita".

Ministrul a mentionat ca exista elemente care, din punctul de vedere al ministerului, au fost "diluate in continut" prin amendamentele depuse: diferentele privind varsta de pensionare intre invatamantul superior public si cel privat.

Proiectul amendat in comisia de specialitate va intra saptamana viitoare in plenul Camerei Deputatilor, primul for sesizat in acest caz.