Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este de parere ca diminuarea salariilor bugetarilor nu reprezinta o solutie pentru economia Romaniei. El a explicat, joi, ca scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor va atrage dupa sine si scaderea impozitelor platite de acestea la bugetul de stat, in conditiile in care "toti bugetarii platesc impozite la stat si sunt o sursa sigura".

  • „E greu sa evaluezi masurile fiindca ele nu au fost inca publicate sub forma de ordonanta sau lege. Eu astept sa se clarifice ce se doreste si atunci putem sa le evaluam. Deocamdata scaderea salariilor bugetarilor cu 25 la suta va avea doua efecte: nemultumirea profunda a bugetarilor va fi primul si o diminuare substantiala a veniturilor la bugetul de stat va fi al doilea. Aceasta fiindca toti bugetarii platesc impozite la bugetul de stat si sunt o sursa sigura. Daca vor aparea si alte efecte vom vedea dupa”, a declarat Klaus Johannis, citat de Rondul de Sibiu.
  • „Las solutiile pentru cei care au puterea sa le adopte. Nu sunt chemat sa dau sfaturi nici presedintelui, nici guvernului. Evident ca bugetul local va fi influentat si inca destul de puternic. Vom avea veniturile drastic reduse. Una din sursele principale de venit pentru orice administratie locala este cota de aproape 50 la suta din impozitul pe venit. Vom economisi ceva ce nici nu vom avea”, a concluzionat Johannis.