Cred ca a venit timpul sa lasam generalitatile si sa mergem direct la persoana. Este prea usor sa spui: jos Boc!, jos Basescu!, jos Parlamentul!, jos Iliescu!, jos Guvernul! Ei se bazeaza pe sistem, dar sistemul e facut din oameni care sunt platiti din banii nostri sa-si faca treaba. Un rol important o are – in constructia constitutionala din Romania – Curtea de Conturi. Ei trebuie sa vada daca banul public se cheltuieste in mod corect sau nu, scrie Emil Stoica, pe blogul lui.

Judecand dupa articolele din ziare, bloguri, emisiuni TV, de la televiziunile cu angajati la moguli pana la bloguri independente (cum este acesta pe care il cititi), cred ca s-a ajuns deja la un consens ca in Romania statul este furat.

Deci daca statul e furat, cine are responsabilitate in a controla cum anume este furat? Pai institutia cheie de control este Curtea de Conturi.

Iata raportul pe 2009 al Curtii de Conturi: link. Delectati-va cu continutul. Uitati-va la cuvintele frumoase cu obiectivele lor, cum au grija ei sa controleze banul public. In total, in 2009, au gasit 35 de oameni vinovati pe care i-au deferit justitiei. Dintr-un milion si patru sute de mii, ei au gasit 35. Cata eficienta, cat talent.

Delectati-va si cu pozele din raport. Evident, raportul anual are 50 de pagini, din care vreo 4-5 pagini sunt cu poze; cu dl. Vacaroiu cum strange mana unei delegatii din Republica Populara Chineza, inca una cu un reprezentant din Georgia s.a.m.d. Asa e, cand citesc raportul Curtii de Conturi, asta vreau sa vad: pe nea Nicu Vacaroiu dand mana cu un chinez (cu tot respectul pe care il am pentru China).

Citeste restul articolului si comenteaza pe Jeopardy.