Reprezentantii Federatiei Agrostar si cei ai Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania (FNPAR) se intalnesc, joi, cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu si cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, pentru a discuta revendicarile care au stat la baza actiunii de protest din 11 mai, scrie Agerpres.

Printre revendicarile agriculturilor se numara promovarea masurilor pentru acordarea de ajutoare de stat pentru toti agricultorii fara discriminare, promovarea legislatiei care sa duca la diminuarea ponderii "pietei negre" a produselor agroalimentare, odata cu aparitia unei legislatii care sa reglementeze functionarea pietei produselor agricole si punerea in practica a hotararii guvernului privind reducerea accizei la motorina folosita in agricultura.

MADR a precizat recent intr-un comunicat de presa ca toate categoriile de beneficiari ai ajutoarelor de stat din agricultura sunt stabilite fara discriminare, cerinta minimala fiind ca producatorii agricoli sa fie persoane fizice autorizate conform OUG nr.44/2008, precizeaza un comunicat al Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

"MADR nu poate fi acuzat, in niciun caz, de discriminare in acordarea ajutoarelor de stat. Asa cum este cunoscut deja de cei interesati, masurile financiare pentru reglementarea ajutoarelor de stat care se acorda in agricultura incepand cu anul 2010 sunt statuate prin OUG nr.14/2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.74/2010. Articolul 3 al acestui act normativ prevede, clar, categoriile de beneficiari ai ajutoarelor de stat. Toate categoriile de beneficiari sunt stabilite fara discriminare, cerinta minimala fiind ca producatorii agricoli sa fie persoane fizice autorizate conform OUG nr.44/2008", se arata in comunicatul MADR.

Totodata, MADR si Ministerul Finantelor Publice au avut discutii, de la inceputul anului, pentru a identifica solutii si masuri in scopul diminuarii evaziunii fiscale si functionarii in conditii optime a pietei, mai arata comunicatul.