315 persoane vor depune joi juramantul de credinta pentru dobandirea cetateniei romane, informeaza Autoritatea Nationala pentru Cetatenie (ANC). De la inceputul acestui an, 1231 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania.

Biroul de Comunicare al ANC precizeaza ca, de la inceputul acestui an, Comisia pentru Cetatenie a solutionat 12.115 cereri. Dintre acestea, 11.399 cereri se refera la redobandirea cetateniei romane formulate de fostii cetateni romani care au pierdut cetatenia romana din motive neimputabile lor, 609 cereri de redobandire a cetateniei romane primite de la fosti cetateni romani care au renuntat la cetatenia romana si 107 cereri de acordare a cetateniei romane formulate de persoane care nu au mai avut niciodata cetatenia romana.

La Autoritatea Nationala pentru Cetatenie au fost inregistrate, de la inceputul anului in curs, 20.918 cereri de acordare si redobandire a cetateniei romane.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta.

Dupa depunerea juramantului, se elibereaza certificatul de cetatenie romana, document care atesta calitatea de cetatean roman.

De la inceputul acestui an, 1231 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania.

Ceremonia de depunere a juramantului va avea loc la sediul Institutului National al Magistraturii.