Andreea Paul Vass, consiliera premierului Emil Boc, a afirmat marti, la Realitatea FM, ca Ministerul Muncii analizeaza variantele pentru reducerea alocatiei pentru mame, declarand ca ea va scadea in mod cert, solutia cea mai probabila fiind reducerea procentului de 85% din media venitului pe ultimele 12 luni.

Consiliera nu a avansat insa nicio cifra concreta.

"Se va diminua, asta este o certitudine, procentul se va diminua, dar nu stim inca sa va spunem exact cu cat pentru ca aceasta analiza de impact se face la Ministerul Muncii si asteptam pana maine o astfel de decizie", a afirmat ea.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Reprezentanti ai Ministerului Muncii au confirmat, pentru HotNews.ro, ca in acest moment se discuta despre diminuarea alocatiei, dar nici ei nu au vorbit despre un procent concret.

Incepand cu 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru mame a fost stabilita la 85% din media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Indemnizatia se acorda timp de doi ani de la nastere sau trei ani, in cazul unui copil cu handicap.