UPDATE - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret'" Federatia Educatiei Nationale si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" au pichetat marti sediul Parlamentului. Actiunile lor de protest vor continua si in zilele de 12, 13, 18, 19 si 20 mai, a anuntat presedintele FSLI, Aurel Cornea.

Principala nemultumire a protestatarilor este decizia Guvernului de reducere a salariilor in sectorul bugetar cu 25 de procente incepand cu data de 1 iunie. Ei nu sunt de acord nici cu o serie de prevederi din proiectul Legii Educatiei Nationale transmis spre adoptare Parlamentului, mai ales cu pierderea titularizarii în sistem si trecerea clasei a IX-a la gimnaziu.

Si studentii au iesit marti in strada. Potrivit liderul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Ionut Poenaru, circa 200 de studenti au pichetat Ministerul Educatiei, nemultumiti mai ales ca solicitarile lor nu au fost luate in seama de reprezentantii Ministerului la elaborarea proiectului de lege a educatiei nationale.

Poenaru a spus ca pichetul studentilor va continua toata saptamana.

Tot marti circa 3.500 agricultori din federatia Agrostar au facut miting in Capitala. Agricultorii cer, intre altele, subventii la motorina, achitarea platilor restante pentru lapte, carne de porc si carne de pasare si exceptarea micilor producatori de la Ordonanta 44/2008 potrivit careia din 25 aprilie nu isi mai pot vinde produsele decat daca sunt inregistrati la Registrul Comertului.