Pretul unui bilet RATB ar putea creste la 1,5 lei, din cauza faptului ca, foarte probabil, subventia pentru Regia de transport va fi redusa, a declarat, luni, Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, citat de Mediafax. El spune ca, in cazul in care nu se va face aceasta scumpire, ar trebui alocati bani din bugetul de investitii al municipalitatii pentru acoperirea subventiei.

Potrivit lui Mircea Raicu, banii alocati din bugetul pe 2010 pentru subventia biletelor ajung doar pana la 15 mai. El nu a precizat cand va fi votat proiectul de hotarare privind majorarea calatoriei RATB.

  • Subventia la apa calda si caldura, in functie de venituri

Mircea Raicu a mai anuntat ca reprezentantii PDL din Consiliul General sunt de acord cu privatizarea RADET si cu plata diferentiata, in functie de venit, a facturilor de apa calda si caldura: "Trebuie curatata mai intai regia de datoriile pe care le are si apoi transformata in societate pe actiuni", a spus Mircea Raicu, precizand ca subventionarea gigacaloriei "va fi cu siguranta pastrata la persoanele care au intr-adevar nevoie".

El a mai aratat ca abia dupa ce Guvernul va explica modul in care subventia la caldura si apa calda in Capitala va fi retrasa, se va putea vorbi despre plafoanele de venituri ale cetatenilor in functie de care va fi sau nu primita subventia.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara, vineri, ca municipalitatea analizeaza inca de acum doua luni plata diferentiata, in functie de venituri, a apei calde si caldurii, precizand ca, in opinia sa, 46-48% din bucuresteni vor avea nevoie in continuare de sprijin la plata facturilor: "Obiectivul principal este ca cei care au nevoie de subventie sa o primeasca, iar plata se va face diferentiat, avand grija de copii si batrani", a afirmat Sorin Oprescu.