Prim-solista Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Capitala, Amelia Antoniu, va fi externata luni, a declarat medicul Bogdan Popescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, pentru Agerpres. In schimb, Alice Preda, femeia care a fost infectata cu germeni gram negativi la Spitalul CF 2, odata cu Amelia Antoniu, se afla in continuare la terapie intensiva.

Amelia Antoniu si Alice Preda au fost internate, in luna aprilie, la Spitalul CF 2 pentru interventii minore, insa in timpul manevrelor medicale ele au fost infectate accidental cu germeni gram negativi. Dupa operatii, starea lor s-a inrautatit si au fost transferate la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului Universitar.

Amelia Antoniu s-a internat la Spitalul CF 2 pentru cauterizarea unei rani pe colul uterin, o interventie simpla, in urma careia, in mod normal, ar fi trebuit sa se externeze foarte repede.

Alice Preda venise la Spitalul CF 2 pentru serclaj in 14 saptamani de sarcina. In ziua urmatoare interventiei, femeia a inceput sa piarda lichidul amniotic, ecografia evidentiind ca inima fatului nu mai bate. Au urmat avortul, hemoragia si o operatie prin care femeii i s-a scos uterul.