Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, se intalnesc, astazi, cu membri din conducerea Senatului pentru a discuta despre actuala situatie economica a tarii, in contextul noilor discutii purtate cu reprezentantii FMI.

Presedintele Senatului, Micea Geoana a declarat ca asteapta de la cei doi demnitari sa aduca mai multe clarificari referitoare la problema taierii subventilor in agricultura, dar si aspecte privind situatia alocatiilor pentru copii sau ajutorului pentru somaj.

De altfel, cei doi au primit, pe 5 mai, o invitatie scrisa din partea lui Mircea Geoana, in care se arata ca "situatia economica si sociala in care se afla Romania este un motiv de ingrijorare la nivelul opiniei publice si la nivelul institutiilor statului" - informeaza Agerpres.

In document se mai arata ca evolutiile internationale si impactul lor asupra economiei nationale au contribuit la accentuarea starii de neincredere a publicului fata de actiunea institutiilor si fata de sansele de a depasi cat mai curand criza economica.