Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al IMM a declarat pentru HotNews.ro ca diminuarea cheltuielilor bugetare excesive este singura varianta pentru a reduce deficitul bugetar. "Varianta cu majorarea fiscalitatii era o masura neviabila fiindca aceasta nu putea conduce decat la reducerea incasarilor si la cresterea somajului", a spus Ovidiu Nicolescu. "Masurile sunt foarte dureroase, afecteaza milioane de oameni, dar sunt necesare pentru cresterea economica din perioada urmatoare".

Acesta a spus ca nu doar pentru firmele mici si mijlocii este preferabila aceasta varianta, ci pentru intreaga economie nationala. "Este adevarat, impactul social va fi mare, va fi afectat standardul de viata al populatiei dar este singura solutie. Cresterea fiscalitatii nu ar fi fost viabila. Nu ne surprinde decizia luata fiindca din toate analizele facute de CNIPMMR si din discutiile cu FMI a reiesit ca Romania nu poate elimina marea datorie pe care si-a creat-o decat prin reducerea drastica a cheltuielilor bugetare excesive".

Aceste cheltuieli, in opinia presedintelui patronatului IMM, au fost in mare parte constituite cu 3 ani in urma cand salariile au fost majorate cu sume importante, fara legatura cu productivitatea muncii.