Plenul Senatului reia, miercuri, dezbaterile pe marginea legii unitare a pensiilor, urmand ca votul final pe lege sa fie dat luni, 10 mai, astfel incat legea sa nu treaca prin adoptare tacita de Senat.

Discutiile la acest proiect de lege au fost intrerupte luni de dezbaterea si supunerea la vot a motiunii simple pe Aparare a senatorilor PSD+PC, intitulata ''Stop! Opriti umilirea pensionarilor şi militarilor romani'', scrie Agerpres.

In cursul saptamanii trecute, senatorii au reusit sa discute un singur amendament adus legii pensiilor, cel privind eliminarea obligativitatii militarilor, alaturi de alte categorii din sistemul de siguranta nationala, de a contribui la sistemul public de pensii.

Amendamentul a fost respins cu voturile reprezentantilor arcului guvernamental, explicatia fiind cea oferita de ministrul Muncii, Mihail Şeitan, si anume ca adoptarea acestei prevederi ar fi modificat esenta legii. Nemultumiti de votul senatorilor independenti, social-democratii au solicitat o pauza, dupa care, revenind in plen, liderul grupului PSD, Ion Toma, a anuntat depunerea motiunii simple privind activitatea Ministerului Apararii Nationale.

Pana la acest moment au fost dezbatute doar primele sase articole din cele aproximativ 200 ale legii pensiilor.

Legea unitara a pensiilor are termen de adoptare tacita 10 mai. Senatul este prima Camera sesizata.