Senatorii din Comisia juridica au avizat favorabil, marti, o initiativa legislativa care propune ca persoanele care beneficiaza de asistenta medicala pentru "intoxicatie etilica acuta voluntara" sa suporte contravaloarea acestor servicii, informeaza Mediafax.

Aceste prevederi sunt cuprinse intr-o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii privind reforma in domeniul sanatatii, initiata de deputatul independent Tudor Ciuhodaru.

El a propus includerea asistentei medicale acordate in cazuri de "intoxicatie etilica acuta voluntara" printre serviciile care nu sunt decontate din Fondul national unic de asigurari de sanatate si a caror contravaloare sa fie suportata de asigurat.

In expunerea de motive, initiatorul mentioneaza ca ponderea pacientilor cu etilism acut prezenti la urgenta este semnificativa, cheltuielile alocate terapiei acestor pacienti sunt importante, in contextul in care resursele materiale si umane ale sistemului medical sunt limitate.

Potrivit autorului initiativei legislative, consumul excesiv de alcool reprezinta un act voluntar care dauneaza sanatatii.