Un barbat a jefuit o banca din zona Nerva Traian din Capitala, dupa ce a amenintat casiera cu un cutit. Deocamdata nu se cunosc date legate de suma furata sau de semnalmentele barbatului, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, la Realitatea TV.

UPDATE 1 Surse din piata bancara au declarat pentru HotNews ca este vorba de o filiala Piraeus Bank.

"Este vorba despre un barbat necunoscut care a amenintat o casiera si a reusit sa ia o suma de bani," a spus Ciocan, care a precizat ca toate sectiile de politie sunt in alerta.

Femeia nu a fost ranita.

UPDATE 2 Hotul a fugit cu o suma "minima"

Hotul a fugit cu o suma "minima", au declarat pentru HotNews reprezentanti ai bancii, care nu au dorit insa sa precizeze despre cati bani este vorba.

UPDATE 3 Piraeus Bank precizeaza ca nicio persoana nu a fost ranita in urma acestui incident.

"Angajatii bancii au urmat intreaga procedura privind masurile de securitate ce trebuiesc luate in asemenea imprejurari, conform normelor in vigoare. Prejudiciul material este minim si nu va avea niciun impact asupra bancii sau al clientilor sai", se arata intr-un comunicat de presa.

UPDATE 4 Barbatul a furat 5.100 de lei si 3.100 euro

Barbatul a intrat in banca pe usa rotativa, imbracat intr-un hanorac, cu fata acoperita, si i-a cerut casierei sa puna intr-o punga banii pe care ii avea asupra sa - 5.100 de lei si 3.100 euro. El a iesit din banca in 40 de secunde.

Casiera a reusit sa apese butonul de panica, dar agentii firmei de paza cu care banca avea contract au ajuns in 4 minute.

Banca nu era pazita, fiind dotata doar cu un sistem de supraveghere video. De notat faptul ca Politia a recomandat acestei filiale a Piraeus Bank, in urma unui control efectuat in ianuarie, ca timpul de deschidere a sertarelor sa fie egal cu cel de interventie a agentilor de paza, blocarea automata a usii atunci cand se apasa butonul de panica si instituirea unui post de paza uman, a precizat Christian Ciocan.