Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a prezentat luni dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul senatorului Catalin Voicu, informeaza Mediafax. "Continutul discutiilor este confidential", a spus Geoana la iesirea din sediu.

Audierile au durat aproximativ o ora.

"Am raspuns solicitarii domnilor procurori in calitate de martor, am venit fara avocat si am avut o discutie foarte succinta, in care am declarat chestiunile legate de intrebarile care mi-au fost aduse. Continutul discutiilor este confidential", a declarat fostul presedinte PSD.

"M-am conformat, sunt un cetăţean obişnuit al acestei ţări. O instituţie care face apel la tine, te duci ... Nu există nimic pentru care să-mi pot să-mi reproşez, sau să-mi fie reproşat cu privire la cazul Voicu", a declarat Geoană luni la postul public de radio, potrivit Agerpres.

El a explicat ca a fost chemat telefonic la DNA, "pentru că în faimoasele stenograme numele meu a fost invocat o dată sau de două ori, ceea ce e şi greu să nu fie invocat, când eşti preşedintele PSD-ului în perioada respectivă".

Numele lui Mircea Geoana a fost vehiculat in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, arestat pentru fapte de coruptie, in legatura cu intermedierea unei intalniri intre Voicu si vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz. Geoana a declarat insa ca nu a intermediat niciodata o intalnire nelegala, iar SMS-urile invocate de procurori sunt "niste minciuni".

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a intermediat in 2006 o intalnire intre Maria Schutz, pe atunci cercetata penal, si senatorul Catalin Voicu. Potrivit unor surse de la Curtea Suprema, informatia rezulta chiar din cererea de arestare trimisa de DNA la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul Voicu, fiind vorba de interceptari mai vechi din dosarul Mariei Schutz.

Schutz a fost trimisa in judecata in ianuarie 2008 de catre DNA pentru inselaciune si bancruta frauduloasa, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Ce spune Catalin Voicu, potrivit stenogramelor din 2009:

  • Voicu Catalin: Baga-mi-as p.... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot...Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toti, dom'ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: "Dom'ne, nu-i e rusine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!" (...) Voicu Catalin: ...asta, sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci .....se duce la negociere, vreau Internele. Daca nu ma duc la Interne, da....Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...