Alpinista in varsta de 41 de ani, din Cluj, care a fost data disparuta in zona creasta a Muntilor Fagaras, a fost gasita moarta de catre salvamontisti, intr-o prapastie din zona Varfului Buda, a declarat seful Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, zona in care a fost gasita femeia se afla la o altitudine de aproximativ 2.400 de metri, cadavrul fiind gasit intr-o prapastie adanca de 70 de metri.

Salvamontistii spun ca este posibil ca femeia sa fi fost suprinsa de o avalansa in zona respectiva si aruncata de pe creasta in prapastie.

"Am adescoperit-o in zona Varfului Bud. Este intr-o prapastie si urmeaza sa o scoatem de aici si sa o transportam undeva la baza muntelui, iar operatiunile vor mai dura cateva ore", a declarat Ion Sanduloiu.

El a precizat ca trupul neinsufletit va fi dus la morga Spitalului Judetean din Pitesti pentru necropsie.

Femeia, Anda Goleanu, era din Cluj-Napoca si a incercat sa faca un traseu de creasta, traversand Muntii Fagaras din judetul Arges pana in judetul Sibiu. Ea a plecat in munti singura, inca de vineri, iar disparitia acesteia a fost anuntata abia luni de catre prietenul sau, care nu a mai putut sa ia legatura cu ea pe telefonul mobil.

Seful Salvamont Arges spunea ca zona in care a disparut aceasta este una extrem de periculoasa, chiar si pentru alpinisti, iar riscul de producere a unor avalanse este foarte mare.

"Este o zona periculoasa, care si pentru un alpinist si un salvamontist cu experienta este dificila si ar fi fost bine sa fi fost insotita de prieteni in parcurgerea unui traseu de creasta", declara seful Serviciului Salvamont Arges.

Presedintele Club Montan Apuseni, Dan Moisa, a declarat, luni, ca o stie pe Anda Goleanu, cu care a participat la o expeditie in Muntii Apuseni.

"Am cunoscut-o pe Anda Goleanu in urma cu sase-sapte ani, cand am participat impreuna la o expeditie in Apuseni. Dar nu am mai tinut legatura cu ea de atunci si nu stiu sa fi fost membra a unui club alpin clujean", a spus Moisa.