Luna mai este luna protestelor. Primii sunt sindicalistii din administratie, afiliati la Federatia "Columna".

De astazi ei vor picheta, de luni pana vineri, cate trei ore pe zi, sediul Guvernului. Ei cer revenirea la veniturile de anul trecut si respectarea contractelor colective de munca.

Din 5 mai, Sindicalisti afiliati la Federatia Nationala a Sidicatelor din Administratie (FNSA) ameninta ca intra in greva generala pe termen nelimitat. Ei sunt revoltati ca veniturile lor au scazut cu aproximativ 45% din cauza legii unice de salarizare si de amenintarea cu disponibilizarile.

Si sindicalistii de la "Cartel Alfa" au amenintat ca intre 10 si 15 mai vor organiza un miting si un mars la Parlament cand va fi votul pe legea pensiilor in Camera Deputatilor.

In 11 mai este anuntat mitingul Agrostar in Capitala. Agricultorii cer, intre altele, subventii la motorina, achitarea platilor restante pentru lapte, carne de porc si carne de pasare si exceptarea micilor producatori de la Ordonanta 44/2008 potrivit careia 25 aprilie nu isi mai pot vinde produsele decat daca sunt inregistrati la Registrul Comertului.

Si cadrele didactice au anuntat ca intra in greva generala la sfarsitul acestei luni-inceputului lunii iunie, daca nu se rezolva problemele lor privind scaderea veniturilor si anuntatele diponibilizari.