Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca nu exista nicio batalie cu bulgarii in turism.

"Am cazut si eu in aceasta capcana a bataliei cu bulgarii. Nu avem nicio batalie, ea se deruleaza mai mult asa, la nivelul celor care vor sa ne stimuleze prin ideea de competitie. Sunt statiuni in Bulgaria pe care e greu sa le ajungem, acolo unde au investit nemtii, dupa cum sunt alte statiuni care arata mult mai rau decat ale noastre. Noi nu am avut norocul sa vina nemtii sa investeasca in statiunile noastre de pe litoral, le-am privatizat cumva intre noi si nu am facut bine. S-a ajuns sa nu avem o infrastructura de turism, dar acum suntem in plin proces de modernizare a litoralului si incepem cu demolarea constructiilor ilegale", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, citat de Mediafax.

Udrea a adaugat ca, pe langa activitatile de promovare, Ministerul Turismului propune un program de dezvoltare a sudului litoralului, gandit in urma unei strategii a institutiei, conceputa in 2009.

Ea a spus ca acest program presupune investitii in zone de agrement, centre de sanatate, parcuri de distractii, dar si un proiect prin care sa fie exploatata herghelia de la Mangalia.

"Incercam sa curatam litoralul, pentru ca are o mare problema - pe langa lipsa de investitii reale si la standardele la care este nevoie sa se faca in 2010, avem o dezvoltare urbanistica haotica, bazata pe chioscuri facute timp de 20 de ani, de dughene, e un fel de bazar litoralul si lucrul acesta dauneaza turismului in general, dar si celor care se straduiesc sa faca investitii mari, lucruri frumoase, in statiunile de pe litoral", a afirmat Udrea.

Ministrul a explicat ca, din cauza aspectului general al litoralului, investitiile bune se dovedesc a fi perdante.