Un membru al clanului "Preda", implicat in infractiuni de trafic de droguri si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, a fost retinut de procurorii DIICOT. Acesta avea rol de caraus, urmand sa transporte cateva zeci de kilograme de heroina din Turcia catre Romania, informeaza Mediafax.

Ioan Vranceanu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, pentru sprijinire si aderare la un grup infractional organizat si tentativa la trafic ilicit international de droguri de mare risc si trafic de droguri de mare risc, informeza, sambata, DIICOT.

Procurorii DIICOT au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a lui Vranceanu pentru o perioada de 29 zile.

Un numar de 14 persoane din clanul "Preda" au fost arestate preventiv, in 28 decembrie 2009, de instanta Tribunalului Bucuresti, in cazul furtului armelor de la Ciorogarla, fiind acuzate si de trafic de droguri.

In urma unor informati obtinute in timpul cercetarilor pentru trafic de droguri, in 27 decembrie 2009, anchetatorii au descins in 45 de locuri, zeci de persoane fiind ridicate pentru audieri in dosarul privind tainurea furtului din noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009. Atunci au fost furate 62 de arme militare si alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucuresti, situat in incinta UM 01916 Ciorogarla.

In 27 decembrie 2009, anchetatorii au gasit, in urma unor descinderi, 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogarla. O alta arma a fost gasita, in 16 martie 2010, in zona Bacu-Dragomiresti.

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a precizat in decembrie ca sunt luate in calcul doua variante ipotetice privind motivul furtului. Una ar fi varianta folosirii acestor arme ca moneda de schimb in traficul de droguri pentru achizitionarea de heroina, iar o alta ar fi aceea de inzestrare cu logistica a gruparii despre care procurorul sef al DIICOT a aratat ca era una predispusa la acte cu violenta.