Peste 200 de persoane protesteaza vineri in fata sediului Prefecturii Bucuresti impotriva proiectului de lege lansat de prefectul Mihai Cristian Atanasoaei, conform caruia maidanezii din adaposturile speciale din Bucuresti vor fi eutanasiati in termen de sapte zile, relateaza Mediafax.

Manifestantii afiseaza pancarte prin care indeamna la oprirea adoptarii legii - "Stop hingheriada", "Eutanasiati rautatea", "Stop abuzurilor din partea statului", "Opriti masacrul", "Aveti mila de cainii fara stapan", " SOS Capitala", "Adopta nu ucide".

Corneliu Vadim Tudor, prezent la protest alaturi de colegii de partid Marius Marinescu si Codrin Stefanescu, a anuntat ca a depus o plangere penala impotriva prefectului de Bucuresti si i-a indemnat si pe ceilalti iubitori de animale sa faca acest lucru, potrivit Agerpres.

"Aceasta actiune nu are nimic politic. Este o manifestare crestina pentru respectarea poruncii biblice. Fie ca ucizi un om sau un animal, tot ucizi. (...) Nu vom permite sa atragem mania lui Dumnezeu asupra pasnicului popor roman', a spus Vadim Tudor, citat de Agerpres.

Protestul va dura pana la ora 14:00.

Prefectul Mihai Atanasoaei a anuntat marti ca a inaintat Camerei Deputatilor un proiect de modificare a legii cainilor fara stapan care propune eutanasierea cainilor grav bolnavi, a celor agresivi si a celor care nu sunt adoptati in termen de sapte zile.

In acest moment, ONG-urile sustin ca pe strazile din Bucuresti sint 40.000 de ciini maidanezi, in timp de Primaria sustine ca sint circa 100.000 de maidanezi.

Prefectul spune ca pastrarea ciinilor in adaposturi si serviciile medicale sint foarte costisitoare. La nivelul Capitalei, eutanasierea a 40.000 de ciini ar costa circa 100.000 de euro, sustine Atanasoaie. "Nu exista nici o tara care sa nu permita eutanasierea cainilor. Amanarea acestei probleme nu este benefica nici pentru oameni, nici pentru caini", a mai spus acesta.