Fostul primar din Baia Mare Cristian Anghel a depus o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) impotriva statului roman, sustinand ca nu a avut un proces echitabil in cauza in care a fost judecat si condamnat, la Curtea de Apel Cluj, pentru fapte de coruptie.

"Am atacat statul roman pe mai multe articole, dar in principal este vorba de lipsa unui proces echitabil si de incalcarea grava a dreptului la justitie. Plangerea a fost inregistrata la CEDO in urma cu cateva zile", a declarat pentru Mediafax Eugen Iordachescu, unul dintre avocatii lui Anghel.

Cristian Anghel a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, la sfarsitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz in serviciu, in legatura cu supraevaluarea unui imobil din localitate, astfel ca s-ar fi prejudiciat bugetul administratiei municipale cu aproape 400.000 de euro.

El a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani si jumatate de inchisoare. Totodata, instanta i-a aplicat pedeapsa complementara a interzicerii, pe o perioada de doi ani, a dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. De asemenea, judecatorii au pus sechestru pe bunurile primarului, acesta avand de platit Primariei Baia Mare un prejudiciu de aproximativ 394.000 de euro. Sentinta Curtii de Apel Cluj este definitiva.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cristian Anghel a depus o contestatie in anulare impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj prin care a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie. Aceasta contestatie a fost respinsa, joi, de Curtea de Apel Cluj, sentinta fiind definitiva.